jennytherunner.blogg.se

Super Saturday

Kategori: Allmänt

Nu har det gått en vecka sen vår utflykt till Stockholm och Hovet och jag är fortfarande helt lyrisk. 20 Januari en dag jag kommer bära med mig länge. Vilken dag.
Cupfinal med Norrköping Dolphins och Nässjö inför ett fullsatt hovet (ca 8000 pers)
8 bussar avgick från Norrköping plus några bilar för att stötta vårt favoritlag. Det hade ryktats om att ett tifo skulle finnas på plats. Tifo herregud, hade jag aldrig hört talas om och fick genast googla. Ett tifo är när fans eller supportrar hyllar sitt lag genom att göra ett läktararrangemang. Mycket riktigt kom ett tifo upp. Megastor. Lagt ner mycket arbete på den. Tyvärr fattade den eld under nationalsången på grund av stök med bengaler. VEM FAN HAR BENGALER INOMHUS nåväl. Matchen fick skjutas upp något tills röken lagt sig.
Åter till matchen. Nässjö gjorde en riktigt bra match och det såg ut ett tag som om de skulle vinna. Men efter några rafflande slutminuter där vi i publiken stod upp och skrek halsen av oss  kunde till slut Dolphins dra ifrån och vinna med sex poäng 86-80
Kände mig glad I hela kroppen av att få uppleva det här på plats och med så många åskådare. Förutom matchen var det även trepoängstävling och dunktävling och senare på kvällen damernas final. Men den hann vi inte se eftersom bussarna for hemåt strax efter prisutdelningen. 
Vi var skapligt trötta och hesa när vi kom hem men tror både jag och Calle kommer åka nästa år igen om det blir någon cup.
Svenska basketförbundet hade verkligen lyckats med sitt arrangemang