jennytherunner.blogg.se

Mitt träningsår..

Kategori: Allmänt, Träning

Tv:n på i bakgrunden. Många timmar/ kvällar spenderas där. Tid för återhämtning till en bra film eller serie. Fredad tid. Barnen likaså. Efter alla måsten kryper vi upp i soffan med te. Samtalar en stund. Bråkar om vad som ska se. Njuter sen, förhoppningsvis av varandras sällskap lika mycket som det på tv. Nåväl..
Sitter samtidigt och tittar tillbaka på mitt träningsår. I skrivandets stund söndag 10/11 har jag hittills nått ca 2086 km vilket är rekord. Har aldrig någonsin haft så många mil i benen. Har i och för sig varit ganska disciplinerad och fokuserad vad gäller min träning. Robert Skoog har hjälpt mig med program för löpning och hemmavid har min särbo stöttat mig med styrka och annat som hör hälsan till. Känner att jag mår bra av att veta vad som ska göra och bara kunna fokusera på det där och då. Självförtroendet har kommit tillbaka någorlunda när jag känt att jag klarar av det jag tagit mig för. Även i tävlingssammanhang har det gått framåt. Många Pb under året. Det har rört sig om några sekunder hit och dit men vilken glädje som infunnit sig efter varje målgång. Det är jag som gjort det. Mina ben som sprungit. Min kropp som orkat. Men framför allt viljan att motivera sig till dessa hårda träningar. Det är så kul att kunna jämföra med själv vad man åstadkommit då och nu. Den viktigaste lärdomen jag gjort under året är att inte jämföra sig med andra utan mot mig själv och de föruttsättningar jag har.
Jag hoppas kroppen får fortsätta vara skadefri även nästa år så jag får fortsätta göra det jag tycker om. Nya utmaningar på gång..
Den största utmaningen just nu är att lära mig tycka om styrketräning. Hård träning verkar ju löna sig hehe och ska man fortsätta träna löpning hårt måste ju kroppen stärkas för att orka med belastningen och förebyggas att få vara skadefri. Tack för mig. 
 
Jaha tranan eller?